Kennis maken met:

Quinta da Cerca | Portugal | Beira Alta


Quinta da Cerca

De Quinta da Cerca is een vakantie-thuis voor zowel individuele vakantiegangers als gezinnen en groepen die uit zijn op een ontspannende vakantie in een ongedwongen sfeer en een rustige natuurlijke omgeving. U kan hier logeren in kamer of caravan en ook kamperen is mogelijk.

(c) Quinta da Cerca.

In 1984 kochten wij de ruïnes van deze voormalige boerderij. Met een groene instelling en de regelmatige inzet van vrienden, familie en vrijwilligers, werd deze paradijselijke plek nieuw leven ingeblazen. Niet alleen werd gewerkt aan gebouwen en accomodaties. Evenveel aandacht kregen het omringende land, de aanleg van bio-tuinen en aanplantingen rondom het huis.

Het landgoed prijkt op een heuveltop, met panoramisch uitzicht op bergen en bossen, van waaruit je kan afdalen in schaduwrijke valleien. Ondanks de droge zomers blijft de omgeving verrassend groen.

(c) Quinta da Cerca.

Het hart is een oud landhuis, gebouwd van enorme granieten blokken en is uitgegroeid tot een aangenaam verblijf voor mensen die meer belang hechten aan gastvrijheid en ontmoeting dan aan anonieme luxe.

Wij hopen U dit alles te mogen aanbieden tijdens één van uw volgende vakanties.

Uw gastvrouw Bie Franssens en gastheer Dardo Min, hun dochter Lisa en zoon Marco

[ TOP ]

Portugal

Portugal is een bekoorlijk land, toeristisch bescheiden en minder platgetreden dan zijn Iberische broer Spanje. Het is een land dat enorm veel te bieden heeft.

Georiënteerd op de zee met 850 km kust en een rijk verleden aan zeevaart en ontdekkingsreizen. Maar daardoor zelf keer op keer overspoeld door vreemde kulturen die er hun sporen achterlieten.

Stille zandstranden en rotspartijen, schilderachtige vissersdorpjes en historische havensteden maken dit land tot een trekpleister voor luilekkere vakantiegangers.

Zuivere lucht, het lang uitgesponnen zachte voor- en naseizoen, de eerlijke keuken met Atlantische visgerechten, de warme gloed van Port- en Daõwijnen of de sprankelende frisheid van vinho verde, dragen daartoe bij.

[ TOP ]

Beira Alta

De Quinta da Cerca ligt in het Portugese binnenland, halverwege de kust en de grens met Spanje, omringd door verscheidene gebergten (serra´s) in een regio die Beira Alta heet.

(c) Quinta da Cerca.

Dit is een streek voor mensen die van ruige natuur houden, van ongerepte bergen, van gastvrijheid en eenvoudig menselijk kontakt.

Hier klopt het hart van Portugal in pittoreske verborgen dorpjes , in heuvels bedekt met olijfbomen en wijngaarden, met mimosa, dennen en eucalyptus.

Hier worden traditie, ambacht en folklore nog gekoesterd.

[ TOP ]

You can also find us on:

Find us on facebook

Find us on Google Maps